Notariaat Salland geeft serie van infoavonden over gevoelig onderwerp

Notariaat Salland geeft serie van infoavonden over gevoelig onderwerp

PERSBERICHT

Notariaat Salland geeft serie van infoavonden over gevoelig onderwerp

Neem de regie over jouw (levens)testament!

Soms kan het heel fijn zijn om anderen een oplossing te laten zoeken. Even lekker je kop in het zand steken om te ontkomen aan een moeilijke vraag. Hoe goed je poging ook is, je wordt altijd weer ingehaald door de waan van alledag. En dus kun je je maar beter zelf verdiepen in een thema als het (levens)testament.

Uiteraard staan dan allerlei zoekmachines tot je beschikking, maar daar vind je nooit alle antwoorden. En het persoonlijk contact is al helemaal ver te zoeken. Kortom, de Sallander loopt het liefst even binnen bij één van de kantoren van Notariaat Salland, al sinds jaar en dag een vertrouwd adres in de regio.
Dat kan natuurlijk altijd op afspraak, maar Notariaat Salland wil het de streekgenoten graag gemakkelijk maken. Het kantoor geeft dit voorjaar daarom enkele infoavonden met als thema ‘Neem de regie over jouw (levens)testament!’.
De informatieavonden worden verzorgd door Erik Roelofs, Marjon van der Werf en Ellen Willems op:
- 14 maart in het Holstohus in Olst, aanvang om 19:30 uur;
- 9 april in het Langhuus in Wijhe, aanvang eveneens om 19:30 uur.
Vriendelijk verzoek om je vooraf aan te melden via olst@notariaatsalland.nl of door te bellen met 0570-561324 zodat het kantoor weet op hoeveel personen ze kan rekenen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. In het kader van de privacywetgeving worden jouw gegevens alleen gebruikt voor het registreren van de aanmelding.

Struisvogelgedrag

De lezingen zijn natuurlijk een ideale gelegenheid om op een hele toegankelijke manier kennis te vergaren. Dat het voor iedereen verstandig is om met een testament aan de slag te gaan, staat volgens notaris Marjon van der Werf van Notariaat Salland buiten kijf. “Het spreekwoord ‘wie dan leeft, wie dan zorgt’ is zeker niet meer van deze tijd. Het gemis van een testament kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben voor een nabestaande.”
Ze snapt heel goed dat mensen struisvogelgedrag vertonen als het gaat om dit gevoelige onderwerp. “De dood is natuurlijk niet het gespreksthema dat je even op tafel gooit bij een gezellig koffiemomentje. Bovendien is door allerlei wetswijzigingen zoveel veranderd dat mensen door de bomen het bos niet meer zien.”
Toch kun je jouw geliefden dus heel veel ellende besparen als je een goed testament afsluit. Tijdens de infoavonden staat Notariaat Salland in begrijpelijke taal stil bij zaken als erfrecht, belastingbesparing en eigen bijdrage in de zorg.
Een ander belangrijk onderwerp, dat al in menig gezin voer is voor discussie, is het levenstestament. Daarmee regel je in feite wie jouw zaken behartigt op een manier zoals jij dat wenst, mocht je (tijdelijk) door een geestelijke en/of lichamelijke toestand zelf de zaken niet kunnen regelen. Dan gaat het om zaken als beheer van vermogen, verkoop van de eigen woning, voortzetting van het bedrijf en wensen op het gebied van medische behandeling en verzorging. Door het zelf tijdig te regelen wordt voorkomen dat de rechter een bewindvoerder of curator moet aanstellen. “We geven belangrijke informatie, maar het wordt wel op een informele en inspirerende manier voor het voetlicht gebracht. En het is wat ons betreft zeker geen eenrichtingsverkeer, dus alle vragen zijn welkom”, aldus Van der Werf die tot slot aangeeft dat alle bezoekers na afloop een hand-out meekrijgen zodat je thuis alles nog eens rustig kunt nalezen.